De Michelin gids Frankrijk 2013 is beschikbaar vanaf 1 maart. Deze editie staat garant voor de excellente Franse gastronomie en hotelwezen, met 8.768 adressen, waaronder 4.461 hotels en gastenkamers en 4.282 restaurants.
De selectie voor 2013 is een getrouwe weergave van de Franse bedrevenheid in de keuken en beheersing van de kookkunst.
Dit jaar is er een nieuw o restaurant, la Vague d’Or, in Résidence de la Pinède (Saint-Tropez), waar de jonge chef-kok Arnaud Donckele, die nog maar 35 jaar is en zijn opleiding genoot bij prestigieuze restaurants, er in slaagde om een keuken met een uitzonderlijke uitstraling te creëren. Slechts een handvol chef-koks over de hele wereld weet dit te presteren.Hij voldoet aan alle criteria voor het behalen van een derde ster.
Als bewijs van de dynamiek en de zeer hoge kwaliteit van de Franse gastronomie, bevat de Michelin gids dit jaar ook 5 nieuwe n restaurants, Yoann Conte in Veyrier-du-Lac, La Table du Kilimandjaro in Courchevel, William Frachot in Dijon, La Marine in L’Herbaudière, en l’Auberge du Pont d’Acigné in Noyal-sur-Vilaine, alsmede 39 nieuwe restaurants.In totaal telt de 2013 selectie 596 sterrenrestaurants en 632 Bib Gourmand restaurants, waaronder 98 nieuwe.
De inspecteurs van de gids zijn altijd op zoek naar nieuwe adressen en bijzondere pareltjes. Ze zijn weer door heel Frankrijk getrokken en hebben allerlei soorten restaurants (brasseries, bistrots, kleine eethuisjes en uitzonderlijk goede keukens) en stijlen (Frans, Italiaans, Aziatisch, modern, of streekgebonden…) getest. Net als gewone klanten zijn ze anoniem en betalen ze altijd hun rekening. Maar het zijn professionals in het beoordelen van gerechten. Daarbij hanteren ze vijf criteria: de kwaliteit van de gebruikte producten, de persoonlijkheid van de keuken, de beheersing van de bereidingswijzen en smaken, de prijs-kwaliteitverhouding en uiteraard de consistentie. Aan de beste tafels worden een Bib Gourmand of sterren toegekend.
De selectie voor 2013 is een getrouwe weergave van de Franse bedrevenheid in de keuken en beheersing van de kookkunst.
Dit jaar is er een nieuw o restaurant, la Vague d’Or, in Résidence de la Pinède (Saint-Tropez), waar de jonge chef-kok Arnaud Donckele, die nog maar 35 jaar is en zijn opleiding genoot bij prestigieuze restaurants, er in slaagde om een keuken met een uitzonderlijke uitstraling te creëren. Slechts een handvol chef-koks over de hele wereld weet dit te presteren.Hij voldoet aan alle criteria voor het behalen van een derde ster.
Als bewijs van de dynamiek en de zeer hoge kwaliteit van de Franse gastronomie, bevat de Michelin gids dit jaar ook 5 nieuwe n restaurants, Yoann Conte in Veyrier-du-Lac, La Table du Kilimandjaro in Courchevel, William Frachot in Dijon, La Marine in L’Herbaudière, en l’Auberge du Pont d’Acigné in Noyal-sur-Vilaine, alsmede 39 nieuwe restaurants.In totaal telt de 2013 selectie 596 sterrenrestaurants en 632 Bib Gourmand restaurants, waaronder 98 nieuwe.
De inspecteurs van de gids zijn altijd op zoek naar nieuwe adressen en bijzondere pareltjes. Ze zijn weer door heel Frankrijk getrokken en hebben allerlei soorten restaurants (brasseries, bistrots, kleine eethuisjes en uitzonderlijk goede keukens) en stijlen (Frans, Italiaans, Aziatisch, modern, of streekgebonden…) getest. Net als gewone klanten zijn ze anoniem en betalen ze altijd hun rekening. Maar het zijn professionals in het beoordelen van gerechten. Daarbij hanteren ze vijf criteria: de kwaliteit van de gebruikte producten, de persoonlijkheid van de keuken, de beheersing van de bereidingswijzen en smaken, de prijs-kwaliteitverhouding en uiteraard de consistentie. Aan de beste tafels worden een Bib Gourmand of sterren toegekend.
Deze onderscheidingen worden enkel gegeven voor de kwaliteit van de keuken. Dat gebeurt altijd op basis van consensus. Comfort en service worden apart aangeduid. Door het uitgebreide veldwerk van de inspecteurs kon worden vastgesteld hoezeer de Franse gastronomie een constante waarde is. De chef-koks leggen steeds meer authenticiteit in hun producten en steeds meer soberheid in hun creaties, terwijl ze tegelijkertijd aansluiten bij een traditionele maar ook een absoluut moderne keuken. Het is een constante waarde. Deze keuken trekt steeds meer buitenlandse chefs aan. Zij willen de zeer hoogstaande Franse keuken leren beheersen. En ze aarzelen niet om deze Franse manier van koken te exporteren. Zo dragen ze bij aan de verspreiding van de Franse gastronomie over de hele wereld.
Selectie
Al meer dan een eeuw lang vereenvoudigt de reeks Michelin gidsen het leven van reizigers door hen een selectie aan te bieden van de beste restaurants, hotels en gastenkamers over de hele wereld. Momenteel zijn er 24 Michelin gidsen die 23 landen op 3 continenten beslaan.
De gids is vanaf 1 maart 2013 te koop voor € 25,50 (België en Nederland) en voor € 24,78 in het Groothertogdom Luxemburg.
Selectie
Al meer dan een eeuw lang vereenvoudigt de reeks Michelin gidsen het leven van reizigers door hen een selectie aan te bieden van de beste restaurants, hotels en gastenkamers over de hele wereld. Momenteel zijn er 24 Michelin gidsen die 23 landen op 3 continenten beslaan.
De gids is vanaf 1 maart 2013 te koop voor € 25,50 (België en Nederland) en voor € 24,78 in het Groothertogdom Luxemburg.
0 comments:
Post a Comment