Onder de noemer Costa neoCollection introduceert de Italiaanse rederij een nieuwe stijl van cruisereizen. Aan boord van de Costa neoRiviera en de Costa neoRomantica zal de nadruk komen te liggen op nog meer tijd nemen om te ontspannen, op een nog sterkere persoonlijke benadering van de klant, zodat er van elke reisminuut kan genoten worden.
De formule slow cruise zal door Costa Cruises op verschillende manieren worden geconcretiseerd en dit is de essentie: tegemoetkomen aan de individuele wensen van elke reiziger op basis van zijn reisritme en zijn wensen, zowel aan boord als aan land.
Kleinere schepen
De cruiseroutes zijn bijzonder, weg van de grote, bekende vaarroutes, met kleinere schepen naar nieuwe bestemmingen. Komt daarbij dat men langer voor anker gaat in eenzelfde haven waardoor de reizigers meer mogelijkheden worden geboden om de havensteden en de regio grondiger te verkennen, onder meer het culturele erfgoed en het natuurschoon. Er zullen excursies op maat worden aangeboden, voor kleine groepen. Hiervoor wordt samengewerkt met gespecialiseerde partners zoals de Universiteit van de Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo.
Grand African Tour
Het project neoCollection gaat van start op 9 februari 2014 met een bijzondere cruise vanuit Dubai aan boord van de Costa neoRiviera. Deze Grand African Tour duurt 62 dagen en combineert de mooiste stranden van de Indische Oceaan met een safari in Zuid-Afrika.
De Costa neoRiviera zal ook in de lente en de zomer van 2014 een nieuwe dimensie toevoegen aan cruises, tijdens 12 daagse reizen in de Middellandse Zee, weg van het massatoerisme.
Noordkaap
De neoCollection stijl zal ook op de Costa neoRomantica worden ingevoerd, met start op 1 juni 2014, tijdens een cruise in Noord-Europa, onder meer naar de Noordkaap en de mooiste Baltische steden.
Costa Cruises gaat focussen op het gastronomische aspect van de reizen, zowel aan boord als aan land. Inherent aan slow food is de nadruk leggen op lokale producten en gastronomische tradities in de aanleghavens. Vandaar de regionale gerechten op de menukaart en de excursies in het teken van de lokale smaken en geuren.
Service
De kwaliteit van Costa Cruises wordt nog versterkt door de persoonlijke benadering van de klant en de gepersonaliseerde service. Dat begint reeds op het moment van de boeking waarbij een team van experten de cruise van elke reiziger gaat personaliseren door onder meer de excursies vast te leggen op basis van eigen smaak en interesse. Ook aan boord is er continu assistentie met het oog op het tegemoetkomen aan persoonlijke wensen zoals een romantisch diner onder de sterrenhemel, bij kaarslicht en met een gourmetmenu. Aan boord van de Costa neoRiviera en neoRomantica kan men tussen 18.30-22.30 dineren wanneer men wenst zonder vooraf een seating te moeten vast leggen.
0 comments:
Post a Comment