
Amper een jaar na opening heeft Europa-Parks fine-dining restaurant 'Ammolite' de felbegeerde Michelinster ontvangen. In het restaurant, dat gevestigd is in de vuurtoren van themahotel 'Bell Rock', voert de 36-jarige Peter Hagen de keukenbrigade aan. Als geen ander weet hij de internationale met de regionale keuken te combineren. Europa-Park is met deze toekenning het eerste attractiepark ter wereld met een Michelinster.
Bell Rock
In juli 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel 'Bell Rock.' Een 35-meter hoge vuurtoren markeert dit vijfde themahotel. Op de begane grond van deze vuurtoren bevindt zich 'Ammolite – The Lighthouse Restaurant.' Het restaurant telt 36 zitplaatsen en de keuken wordt geleid door Peter Hagen. Hij werkte eerder in andere toprestaurants in Duitsland, Portugal en Zwitserland, waaronder ook enkele tweesterrenrestaurants.
Beste attractiepark
Europa-Park is al meerdere malen uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa. Ook de themahotels krijgen uitmuntende beoordelingen. Daarbij gooit tevens het culinaire aanbod hoge ogen. Deze toewijding is nu beloond met een Michelinster voor restaurant 'Ammolite.' Om de gasten tot rust te laten komen en van het eten te laten genieten, is in het interieur bewust afstand genomen van de omgeving. Het restaurant heeft met donkerbruine, auberginekleurige, grijze en zilveren tinten een zeer exclusieve en elegante uitstraling. Voor het ontwerp werd de succesvolste hotel-ontwerper uit Europa in de arm genomen: Claudio Carbone. Hij heeft zich laten inspireren door een slakkenhuis. De naam 'Ammolite' is afgeleid van de fossiele schelpen die gevonden worden in de Rocky Mountains.
0 comments:
Post a Comment